Love 2010 hos Deisy Design

 

Vi drabbades av bröllopsyra och har därför gjort varsin brudklänning. Samtliga finns nu i vårt skyltfönster under en tid.

Längst till vänster är Lindas korta klänning som vi kallar ”Vigsel i Rådhuset”. Stickad nederdel med virkad överdel, tunna axelband: 1 tråd Safran tillsammans med 1 tråd Cotton Viscose. I det virkade infällt lite glitter i färgen ”Champagne”. Över axlarna en axelvärmare i kombinationen 1 tråd Cotton Viscose och 1 tråd Kid Silk.

I mitten har vi Febelisens ”Vigsel vid havet”. Stickad uppifrån och ned i bomullsgarnet Muskat. Bysten är stickad med ”vändvarv” och i ryggen är det ribbstickat för snygg passform. Under kjolen är det massor av tyll för att ge kjolen det rätta ”vippet” och halternecklösningen upptill är gjord med ett färdigt tyllbaserat band.

Till höger ståtar Deisys ”Vigsel i kyrkan”. Långklänning i enkel Alpaca slätstickat liv med utökad rätstickning i kjolen och på ärmar. Längst ned och vid ärmsluten är det en grädde av volanger i mohairgarnet Vivaldi och några stänk med allra tunnaste glittertråden i silver.

Deisy och Febe har gått den tunga vägen och räknat och stickat och provat så mönster på deras klänningar kommer att finnas att köpa i butiken. Min egen….ja, det blev en liten genväg via Garnstudios digra mönsterskatt….

3 reaktion på “Love 2010 hos Deisy Design

 1. Susanna

  Åh vad fina!

  Kan du inte lägga ut lite fler, större bilder så man ser dem lite närmare?
  Eller – kanske lika bra att ta sig in till butiken och se dem live!

  Urläckert och underbara!
  …som ni.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *