Grönt är skönt

Tycker verkligen att det är något visst med att sticka i grönt. Eller så är det kanske det att det så många fina nyanser…

Här är det ett Garnstudio mönster som använts och stickats rätt upp och ned – fast naturligtvis med lite små, små ändringar. Istället för Vienna har Drops Symphony använts och istället för att ha samma garn hela tiden så har jag i början, dvs den nedre mönsterbården, använt superlyxiga ”Beaded Mohair & Sequins” från ArtYarns samt att det är stickat med ett nummer mindre på stickan än i orginal. Det blir en oerhörd fin tyngd i plagget – det hjälper båda garnerna till med – och ett helt annat fall än vad som är fallet med Viennan i orginalplagget. Eftersom det fanns ett par meter pärl/paljett garn kvar så virkades en liten kant med detta runt ringningen. En väldigt rolig sak att sticka!

(Under ponchon skymtar fina koftan i Allino – trevlig linkvalité i 50% lin och 50% bomull – finns i många vackra färger.)

En reaktion på “Grönt är skönt

 1. Marie

  Snygg den har jag lust att sticka snyggare än orginalet tycker jag.
  Där ser man vad lite fantasi o känsla kan ge väldigt olika plagg med samma grundmönster,kul.

  Mvh
  Marie

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *