Silkedröm och midsommartid

ArtYarns garner inbjuder till så kallade ”one skein wonders”, dvs att man klarar att sticka något av bara en härva. Den här turkos är i ArtYarns Silk Rhapsody Glitter och det garnet är verkligen något alldeles extra att sticka i! Handfärgade, riktigt lyxiga garner – denna variant i 50% silke och 50% kid-mohair.

För att klara sig på en härva och ändå sticka något lite extra så valde jag att lägga hela härvan i själva axelvärmaren och drygade ut det hela genom att i banden sticka med Katias paljettgarn i grå/silver tillsammans med tunna mohairen Prestigio i turkos. Typ one-skein-wonder-fusk…

Mönstret till detta kommer men tanken bakom är oerhört enkel: det är mer eller mindre stickat ett rakt stycke med egentligen vilken spets man vill (lite ökningar och minskningar endast i start och slut för att forma den framtill). Sedan är det stickat två lösa band (eller om man hellre vill sticka dem direkt på stycket). Själva formen av sjalen får man genom att virka löst och glest i nederkant och tätt och hårt i överkant.

Vi har ett mycket begränsat urval av garn från ArtYarns men order kommer att läggas under sommaren (lång leveranstid) och är det så att du har några önskemål om färg eller kvalité så lägg gärna in det till oss info@deisydesign.nu

Midsommartider: torsdag 18/6 öppet 11-16, midsommarafton och midsommardagen stängt.  

4 tankar kring ”Silkedröm och midsommartid

  1. Carina

    Just den axelvärmaren hade du satt upp i måndags när jag var inne i butiken. Har gått och funderat på den hela veckan. Stickade flera i ungefär samma modell på 70-80-talet men då i patentstickning och lite annorulunda teknisk lösning men ser likadana ut om du förstår hur jag menar. Måste ge mig påt igen endera dagen. Din är jättesnygg!
    Kram
    Carina

    Svara
  2. Linda

    Tack Carina för det – patentstickning är verkligen också en höjdare för denna typen av enkla ”värmare”.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *