Lucka 18: Tänkvärdheter :-)

Idag blir det lite tänkvärda ord i luckan! Det finns en liten bok som heter ”At knit’s end – meditations for women who knit too much” av Stephanie Pearl-McPhee (det skall nämnas att boken behandlar såväl kvinnliga som manliga problem 😉

Fritt översatt från sidan 56 i den boken så finns står följande att läsa:

skyltWe cannot waste time. We can only waste ourselves. – George M. Adams. 

Ibland när jag stickar så kommer det upp människor till mig och säger saker som till exempel ”Åh jag önskar att jag kunde sticka, men jag är liksom bara inte den typen av människa som kan sitta och slösa bort tid på det sättet”. Hur kan stickning vara slöseri med tid? För det första, jag sitter aldrig och bara stickar; jag stickar och tänker, stickar och lyssnar, stickar och tittar. För det andra, du slösar ju inte bort tid när du får ett användbart och vackert projekt som resultat. 

Jag skall påminna mig själv om att inte alla förstår. Jag skall försöka att hålla mig från att fråga andra vad de gör när de tittar på TV.”

Sen har vi en annan liten bok med tänkvärdheter som heter ”Knitticisms…and other purls of wisdom”. I kapitel 2 avhandlas något som vi upplever i butiken varje dag och här kan vara några bra anledningar att lägga på minnet:

2”Ofelbara ursäkter för att köpa garn:

1. Denna färgen – kan kanske eventuellt – någon dag utgå. 
2. Utan allt det där garnet så kanske ditt lager av stickor kommer att rosta. 
3. Du behöver alltid accentuerande färger – och du behöver alltid grundfärger till dina accentuerande färger. 
4. Det är bäst att shoppa på sig nu – det kan bli en bristvara! 
5. Garn behöver man inte laga, damma, skrubba eller dammsuga. 
6. Garn isolerar huet.
7. Det är olagligt att stjäla det. 
8. För att stödja fårägare. 
9. Endast en härva till gör ju ingen skada. 
10. Du sparar bensin – istället för att åka fram och tillbaka till butiken senare eftersom du vet att du ändå kommer att köpa det. 
11. Det är billigare än terapi. 
12. Garn är inte fettbildande.”

PS Nu är det snart endast en månad kvar till anmälan till Stickfest i Väst-2015! Före julafton kommer hela programmet att stå färdigt och sen gäller det bara att hänga på låset klockan 20.00 den 20 januari 2015. För mer information: www.stickfestivast.se DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *