Lucka 9 – Alpacka och utlottning!

alpacaMåndag morgon och vi närmar oss slutet av vår stora alpacka-kampanj. Då känns det lämpligt att lotta ut en hög med nystan i Drops Alpaca i glada färger!

Många undrar om vi kommer att fortsätta med Garnstudio och Drops varor och självklart skall vi det! Vi har jobbat med deras varor i mer än 20 år vid det här laget och är verkligen nöjda med deras varor och deras design.

Vad gäller kampanjer av olika slag är vi också glada över dem – de ger oss möjlighet att erbjuda riktigt prisvärda kvalitéer till ett riktigt bra pris! Något som verkligen är viktigt för garnbutiker på dagens marknad när det är en sådan stenhård konkurrens från aktörer som stormarknader, kedjor, internethandel  och matbutiker (!). Vi ser att alldeles speciellt på mindre orter så tvingas många garnbutiker stänga igen då de får det riktigt svårt att klara situationen.

Vi har i butiken mer än 100 olika sorters garn – 33 av dessa är från Garnstudio och det är det som är vårt bas-sortiment. Sen kryddar vi det med både det ena och det andra: handfärgat, handspunnet, glittrigt, amerikanskt, svenskt, flerfärgat, enfärgat, långhårigt, mjukt, strävt, tunt, grovt, jätte-grovt – allt för att kunna erbjuda en så bra kompott som möjligt.

Dagens utlottning är man med på genom att här svara genom att lägga en kommentar och svara på frågan: Har du någon favoritkvalité från Garnstudio och i så fall vilken? Har man ingen – ja, då kan man självklart vara med ändå – då svarar man bara ”nej” 😉

Tävlingen pågår till midnatt den 9 december 2013 och vinnare presenteras här i bloggen imorgon.

Ha en riktigt trevlig måndag!

 

148 reaktion på “Lucka 9 – Alpacka och utlottning!

  1. Bigarrau Guld

   Jag älskar Alpacka, det är mitt favorit material i stickning. Jag är en nystartare jag har stickat en del när barna var små och har kommit igång igen nu när barna är stora nog att få egna barn. Nej. Jag har ingen favorit kvalle men är det alpacka så är jag nöjd, finns inget goare garn. God jul på er alla där ute i sybersymden./BG

   Svara
 1. Anna Fahlgren

  Hej!
  Det var nog den svåraste frågan! Alla garner är fina och man gillar olika garner på olika sätt. Drops Fabel är dock ett fint och enkelt garn att arbeta med. Jag vill verkligen testa olika garner och min absoluta favoritfärg är grön! på grund av det blir det många alster i grönt så en annan färg hade varit kul att sticka i.

  Trevlig vecka och jul!
  Mvh Anna

  Svara
 2. SaraMy

  Det kanske är lite tråkigt men Drops Alpaca är faktiskt mitt favoritgarn just nu. Det är så mjukt och allt man stickar blir så fint. Plus i kanten är den söta logan med den tecknade alpacan på som gör att man blir glad varje gång man sneglar på den.

  Svara
 3. Åsa Wennberg Theil

  Gillar Drops Bomull Lin och Drops Delight jättemycket. Har använt Paris mycket också.
  Men sen beror det ju på vad man ska sticka/virka för plagg. Vore kul att testa Alpacka garnet lite mer…:)

  Svara
 4. Pia Karlsson

  Drops Alpaca är ett av mina favoritgarner. Det är mjukt och behagligt att arbeta med. Garnet är drygt och har en underbar lyster. Ett nystan räcker långt vilket gör garnet högst prisvärt. Till småplagg som pulsvärmare, mössor och halskragar är det perfekt. Plaggen blir lätta och värmande och det finns många fina färger att välja mellan.

  Svara
 5. Anna Egerzon

  Har inget favoritgarn… är övertygad om att varje garn är bäst på just sitt område, gäller bara att hitta det.

  Svara
 6. UlrikaH

  Jag gillar Drops Alpaca. Det går att ha till så mycket och är mjukt och fint. Finns dessutom i alla färger man kan tänka sig! Garn som gör mig glad helt enkelt.

  Svara
 7. Ulrika Nielsen

  Alpacka är ett av favoritgarnerna, men jag älskar alla mångfärgade garner, därför är t ex Verdi ett favoritgarn. Det är så härligt att sticka med ett mångfärgat garn, då man slipper att byta färg om man vill ha en randig stickning!

  Svara
 8. Katarina Karlsson

  Tycker att Nepal är ett trevligt garn för vantar och mössor, men även fabel som håller så bra för vardagssockor.

  Svara
 9. Camilla

  Min absoluta favorit från Garnstudio är Baby Alpaca Silk. Jag har stickat en kofta i det garnet och den är väldigt mjuk, tunn men ändå varm och det bästa av allt är att den inte sticks! Dessutom är garnet underbart skönt att sticka med! =)

  Svara
 10. Gunnel Svensson

  Just nu stickar jag i Drops Cotton Merino, det är en bra kombination tycker jag. Eftersom jag gillar merinoull, men är ganska varm av mig, tror jag att detta är lämpligt för mig. Ska bli spännande att se nu när den snart är klar. Det är i alla fall gott att sticka i.

  Svara
 11. Therese Boman

  Oj. Svår fråga. Beror helt på vad som ska göras. Stickat i många kvaliteter och i helgen blev det mössa i alpaca…

  Svara
 12. Siv-Britt Nilsson

  Drops Alpaca är ett mjukt och bra garn att sticka av!
  Snart blir det en liten babykofta till mitt barnbarn.
  God Jul önskar Siv- Britt

  Svara
 13. Ia

  Varje gång jag startar ett nytt projekt är det med ett favoritgarn. Varje projekt är ju individuellt….men mitt absolut favoritgarn är grönt!!!!

  Svara
 14. Therese

  Mitt favoritgarn hos Drops är Drops Alpacka. Mjukt och inte stickigt samtidigt som det är varmt från Alpackan. Hade det inte varit för tråkiga mesiga pastellfärger hade Drops Baby Alpacka Silk varit på första plats. Skall prova Alpacka Mix någon gång med 🙂

  Svara
 15. Yvette Plam

  Mitt absoluta favorit garn från dropps är Verdi för det är så väldigt mysigt och luktar så gott av fårull.

  Svara
 16. jannike

  Jag har precis börjat virka igen efter 20 års uppehåll och jag vill lära mig sticka under julledigheten 🙂 Har inte hunnit testa något garn alls från Garnstudio ännu men bara hört positivt om det!

  Svara
 17. Carin Nevander

  Är nybörjare inom detta, men har använt Eskimo. Underbart garn, antar att Alpacka är lika härligt!

  Svara
 18. mimmi Henriksson

  Hej!

  Just nu måste det vara Lima väldigt snabbstickat och riktigt fint resultat. Mycket nöjd 🙂

  Svara
 19. Berit Johansson

  Har bara stickat i Fabel.Och det är ett jättefint garnHar länge velat pröva Drops Alpacka.Hoppas därför på lite tur.

  Svara
 20. Rose-Marie Henriksson

  Favoritgarn: Har jag inte hittat ännu. Kanske får jag chansen idag när jag fyller 60år. Det vore en Toppenpresent.

  Svara
 21. Tina Vedebrand

  Men jaaaaa…. Vilket ska jag välja som favorit?! Delight som jag stickar i nu? Eller Nepal som är så härligt? Lima kanske? Eftersom Delight är på stickan i detta nu så går det för favorit! Annars är Fabel ganska trevligt också.. 😉

  Svara
 22. Sara Jonsson

  Svår fråga, jag tycker drops har många bra basgarn! Bland annat fabel, merinogarnerna, alpaca, babyalpaca silk och karisma stickas det mycket i hemma hos mig 🙂

  Svara
 23. Mia Suomela

  Drops Alpaca. Jag har mössor, vantar, mössor, halsdukar, vantar, tröjor, mössor och scarves i det och tröttnar aldrig. Och om katten inte är hemma är det nästan lika gosigt att klappa några nystan av dem.

  Svara
 24. Annika Rännare

  Har tyvärr inte det men det skulle vara spännande att få prova på att sticka i det
  har precis lärt mig att sticka, alltså är jag nybörjare

  Svara
 25. Gilla

  Det är svårt för mej att svara på. för jag handlar så många olika sorters garner, så jag kommer inte ihåg de olika. Men jag vill gärna vara med och tävla om garnerna ändå, för det var så vackra färger, att jag i min fantasi redan har hittat på vad det kan bli av det, om jag vinner.

  Gilla

  Svara
 26. Anne Olsen

  Manuellt spunnet ullgarn från gotlandsfår är mitt absoluta favoritgarn. Näst efter det är Drops Alpaca och anledningen till det är mjukheten, kvalitéen och alla fantastiska färger.

  Svara
 27. Adelinne Österlind

  Åhh klart man vill vara med i denna utlottning!
  Nej, jag har ingen direkt favorit faktiskt, jag gillar många av Drops garner
  så det är så svårt att välja. Alpaca vet jag dock är ett jättemysigt garn och det vore helt underbart att vinna det! 🙂

  Svara
 28. Yvonne A

  Åh, det finns ju så många olika, som är bra till olika saker. Gillar Fabel, Eskimo, Delight, Alpacka…

  Svara
 29. Erika

  Nej inte direkt. Jag väljer garn efter vad jag ska göra, eller tar garn jag har hemma till restgarnsprojekt. Har testat en del av deras och gillar de och där är alltid något som passar till vad man tänker sig.

  Svara
 30. Jenny

  Så klart jg vill vara med och tävla!!!
  Jag gillar Drops Alpacka! Det är mjukt att arbeta med, varmt och skönt och så finns det i många fina färger!!! 🙂

  Svara
 31. Daniela Andersson

  Drops Babymerino är ett av favoritgarnerna. Ett bland många. Håller just nu på med en filt i mormorsrutor av det. Och Drops Nepal är också härligt. Funkar till mycket som ska värma så här års, till exempel mössor till barnen. Det vore ju fantastiskt roligt att få prova sticka något i Alpaca till mig själv eller barnen, säkert lika värmande det.
  /Daniela

  Svara
 32. Linda Edlund Fällman

  Åh, jag vill gärna vara vara med i utlottningen! Älskar garn i alla former.
  Av drops garner har jag inte bara en favorit utan flera.
  Drops Alpacka, baby merino, delight, Vivaldi och merino extra fine.

  Svara
 33. Turid Kristiansson

  Alpackagarn är ett underbart garn varmt och mjukt.Jag fick av min arbetskamrat ett nystan som jag använde till ett par strumpor blandat med annat garn för det räckte inte.Det blev favorit strumpor till min man han bara älskade dom.Om jag vinner kommer jag att bli så överlycklig .

  Svara
 34. Louise Backström

  Nej tyvärr har jag ingen favorit, jag har aldrig provat att virka/sticka med det. Därför hade det varit superkul att prova!

  Svara
 35. Carina Lindström

  Hej! Garnerna är underbara i dess olika strukturer och former ! Kust nu är alpaca och drops you 3 mina favoriter! Det finns massor av mönster som passar till både en och två trådar av garnerna ! Och alpaca har så uuunderbara färger !
  Ha en fin dag!
  Mvh Carina Lindström

  Svara
 36. Iréne Sy

  Har inte stickat med Alpacca men det skulle vara jätteroligt att prova. Det ser så mjukt och härligt ut. Jag har inte något favoritgarn.

  Svara
 37. Ann

  Är nu inne på andra mössan med Alpaca och fler skall det bli till hela familjen. Annars är Lima en återkommande favorit.

  Svara
 38. Britt Liljekvist

  Jag kan inte välja! Drops har så många fina garner var och en bra på sitt sätt beroende på vad man gör. Till vintern gillar jag ullgarnen för de är så härligt mjuka och bra att sticka med. På sommaren vill jag ha bomullsgarn eller acryl. Så nej jag kan inte välja ett garn – men jag kanske vinner ändå – hoppas det.

  Svara
 39. Rebecca Mattsson

  Ännu har jag inte testat Drops garner. Favorit framöver beror nog på ändamålet. Men glada färger är alltid rätt

  Svara
 40. Rebecka Andersson

  Svår fråga! Virkade en bolero i Drops lace, tunt och härligt! Men jag tycker också om alpacka och baby merino.

  Svara
 41. Birgitta Hultgren

  Hej! Har många favoritgarner, däribland Drops Alpaca. Det är så mjukt och just nu stickar jag mycket till barnbarnen.
  Med vänlig hälsning,
  Birgitta

  Svara
 42. Monika Holmström

  Svårt att välja mellan Drops alla fina garner men det garnjag harstickat mest av under de åren jag använt Drops garner så måste det bli Paris! Jag har stickat tröjor, filtar, grytlappar mm av Paris.

  Svara
 43. ulla fredriksson

  Jag har virkat mormorsrutor till en barnpläd i Drops Alpacha.Nu skulle jag vilja göra en kofta efter jul.Tänk om jag kunde vinna nysta av det till min kofta.Vilken fin julklapp det blir.
  Hälsningar
  Ulla

  Svara
 44. Mari-Ann

  Svaret blir Drops Alpacka, som jag köpt i alla färger genom många år. Det har blivit till 100tals pulsvärmare med pärlor.
  När jag började testade jag olika garner, men detta är outstanding.

  Svara
 45. Marja-Liisa Lorvi

  Jag gillar Drops Lima och Drops Alpacka garn! Mina söndervärkta fötter och vader värker lite mindre när de får värme och alpacka garnet ger mer värme än ullgarn! =) nu får man hoppas på att Lady Fortuna ler lite innan jul så man hinner sticka nya fina julsockor i alpacka garn!
  Hälsningar
  Marja-Liisa

  Svara
 46. Kristina

  Jag är nybörjare och har inte testat så många, dock gillar jag Drops Fabel. Skulle vara kul att testa Alpacka!

  Svara
 47. Eva Andersson

  Fabel måste jag nog säga. Jag har stickat mycket både i baby merino. Alaska, Safran och nu senast i baby alpaca/silke, men det är något med fabel – perfekt tjocklek och så många olika färger.

  Svara
 48. Veronica Olsson

  Gillar många av drops garner.
  Just nu har jag stickat babyplagg med Baby Merino
  underbart till babykläder.
  Gillar även alpacka och alpackasilk.
  Och givetvis även Fabel.
  Mvh Veronica

  Svara
 49. Kristina Heimar

  Året som gått har jag lärt mig sticka och för ett pra veckor sedan kom jag i kontakt med Alpackagarn för första gången och blev kär! Så mjukt och varmt och härligt!
  Just nu är det mitt favoritgarn…….
  /Kristina

  Svara
 50. Mia Edvardson

  Min favorit är helt klart Nepal. Perfekt till mössor och vantar!
  Sen gillar jag gamla Karisma utan superwash, ska strax börja på en tröja i det, garn jag haft liggande länge.

  Svara
 51. Ann-Louise Eriksson

  Har ingen favorit. Men skulle väldigt gärna vilja prova Alpacha. Skulle vara spännande. Väldigt fina färger var det.

  Svara
 52. Sandra

  Min favorit är som så många andra Drops Alpaca. Och just nu bär jag dagligen ett set stickat i Alpaca och Delight. Älskar verkligen kombinationen!

  Svara
 53. Christina Larsson

  Mitt favorit garn är Drops alpacka
  Det har jag köpt mycket av
  Tycker mycket om deras färger
  Med vänlig hälsning, Christina

  Svara
 54. Ulrika

  KidSilk – et mkt användbart garn både för sig själv och som utfyllnad för en mjuk fyllig och varm finish. vantar mössor sockar. för sig själv i toppar, och sjalar eller kanske en spetskant. Alpca och KidSilk kompletterar varandra suveränt med alpacans tunga fall och KidSilkens gloria och båda har en underbar lyster. Skulle kunna tänka mig en julröd kofta i denna kombon.

  Svara
 55. Git Karlsson

  Hej!
  Alpacka garn av olika märken, Eskimo och Tilda är mina favo. Men så många spännande garner finns att prova.

  Svara
 56. Renée Rhodin

  hej jag gillar många sorter från drops men jag virkar väldigt gärna i Muskat =) så härlig lyster =)

  Svara
 57. Marie Standar

  Köpte just en hel bärkasse Drops Alpacka samt Alpacka Boucle hos min otroligt fina lokala garnbutik Hemfliten Lin & Ull i Vara. Det ska bli tunna tovade vantar med ”pälskant” i egen design av alltsammans…men några fler nystan går garanterat att trycka ned i kassen utan problem! 🙂 En annan favorit från Drops är Merino samt Fabel förstås.

  Svara
 58. Monica Lundh

  Jag har flera favoriter i Drops, bl.a Fabel. Har aldrig stickat i Alpacka, skulle vara kul att testa o sticka i det! Hoppas på TUR 🙂

  Svara
 59. Lea

  Karisma! Gärna den gamla utan superwash, men jag har stickat ett par riktigt mycket använda tröjor i superwash också. Och flera par fingervantar. Och…

  Svara
 60. Karin Jauhiainen

  Efter ett stickuppehåll på över 20 år, har jag äntligen kommit igång igen. Håller på att testa alla dessa roliga och härliga garn som finns. Garnstudios garner har jag inte hunnit testa än …

  Svara
 61. Eva L

  Åh, det var en svår fråga att svara på! Jag gillar ju Delight för det är så fina färger, och Eskimo för det är så kul att tova, och nu har jag fått en ny favorit i Lima som är så skön att sticka med. Gissar att det betyder att svaret på frågan om jag har någon favoritkvalité från Garnstudio är ”nej” 😉

  Svara
 62. Maria Nygren

  Jag måste säga att Drops Alpaca är mitt favvo garn. Finns inget som är så mjukt, varmt och trevligt att sticka i som Alpaca. Åå så många härliga färger det finns. Kan aldrig ha för lite Alpaca hemma…in the stach *ler

  Svara
 63. Lena Ytterström

  Hej!

  Har precis hittat den här sidan efter att ha surfat runt lite på olika garnsidor. Kul!

  Jag bor i Norrland och därför är jag extra förtjust i de flesta sorters ullgarner. Om någon fryser brukar jag fråga om de har funderat på ull, för då fryser man sällan.

  Man behöver värma sig men också hitta snygga och läckra ullgarner så därför har jag hittat en favorit i DROPS hjärta #3. Handfärgat, lyxigt garn som är blandning mellan alpaca och ull. Kan det bli bättre? Då värms man både utifrån och inifrån!

  Hälsningar Lena

  Svara
 64. Irene

  jag är lite ”allätare” . just nu är jag insnöad på mjuka babygarner, eftersom jag blivit mormor alldeles nyss. och för några månader sen var det virkgarner. då tillverkade jag sjalar på löpande band 🙂

  Svara
 65. asfalstflickan

  Jag älskar att sticka i tunt garn på tunna stickor och sålunda är min absoluta favorit bland Drops garner Lace. En enda härva kan bli ett helt plagg och så räcker stickningen länge, mycket njutning för pengarna. 🙂 Jag nystade just upp en härva rött, och nu väntar jag bara på att mina beställda pärlor ska komma så att jag kan sätta igång med julstickningen – en pärlbeströdd skir spetssjal.

  Svara
 66. Anette Holfve

  Jag älskar deras alpacka garn. Man kan ha det till alla typer av plagg o det är varmare än vanlig fårull. Jag har tom varit fadder åt en alpacka på Österlen o tack vare den lärt mig spinna, eftersom jag ville ta hand om ullen.
  Tack för en fantastisk julkalender. Varma hälsningar!/ Anette

  Svara
 67. Carina Nilsson

  Japp, alldeles för många favoriter av Garnstudios garner, tyvärr:) hi hi.
  Denna färgkavalkad skulle passa såååååååå bra för jag köpte boken hos er med
  alla blommor i. (tänk vad många blommor det skulle bli och vad kul jag skulle ha
  under julledigheten.

  Svara
 68. Saga Pettersson

  Jag har stickat i flera olika sorter och har funnit att jag gillar Baby merino, ett ullgarn som skulle kunna vara som bomull och alldeles lagom tjockt.

  Svara
 69. Kerstin Olbin

  Min dotter har precis bett mig om ett par strumpor i Nepal,
  Har inte prövat det tidigare men nu ska det bli.
  Klämde på nystan i dag och de kändes jätteskönt

  Svara
 70. Mia Borén

  Sällar mig till mängden. DROPS alpacka är den självklara favoriten. Fantastiskt att sticka med, underbart att ha på sig.

  Svara
 71. Ulrica Gewalli

  Min favorit är Drops Lace! Alldeles lagom tunt och alldeles underbart mjukt! Än sålänge har jag bara klappat mina härvor försiktigt, men närsomhelst har jag hittat det perfekta mönstret och då ska det bli en underbar sjal!

  Svara
 72. Martina Dahlström

  Har snöat in på Drops Lace. Har t ex blandat med Kid Silk och det blev super! Fast just nu stickar jag i Alpaca Bouclé, ett förlåtande bra garn!!

  Svara
 73. Anki Signal

  Jag har ännu inte provat alpacka, är lite rädd att jag får ytterligare en favorit utöver Fabel och Eskimo.

  Svara
 74. Britt-Marie A

  Jag vet inte då jag aldrig stickat i nåt garn från drops men skulle gärna vilja prova i framtiden 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *