Sticklördag i Göteborg

I helgen, 18/10, var det garnleverantörernas mässa i Örebro vilket innebar att flertalet av Göteborgs garnbutiker befann sig Bohusmönsterjust där och inte på, vad vi förstår, underbart trevliga sticklördagen på Stadsbiblioteket. Byt mönster – bryt mönster! var temat för dagen och det bjöds på massor av trevligheter till exempel som på bilden här: Solveig Gustafsson var på plats och pratade för och om bohusstickning. Foto: Föreningen Norden

Utanför biblioteket stannde man upp och beundrade Karin Boye i stickat från topp till tå: Dragspelsbasker á la Östergötlands Ullspinneri, handstickade estniska dubbelvantar (vi säljer dem för 225:-) och hösttröja i alla höstens vackra färger. Fick för mig att göra den när jag för några år sedan bilade genom höstligt Sverige en sån där krispigt vacker höstdag. Att på något sätt försöka omvandla det man såg till en tröja….detta blev resultatet och det är gjort i Hifa 2 från Hillesvåg eftersom det finns så många nyanser i det garnet.

Mest nöjd efter montering, trådfästning (!) och allt är jag kanske med mudden på ärmen…..

Tack för foto! Foto 1: Monica Hansen Foto 2: Föreningen Norden

Karin Boye 

En reaktion på “Sticklördag i Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *