Sista gula dagen

Det har varit lite svårt att skilja sig från påskriset i år. Det är så charmerande med alla sina fina gröna små blad att vi liksom valde att påska till det lite extra länge. Men nu blir det byte, men några tips angående de plagg som varit i fönstret, från höger:

Ljusgul kofta med kort ärm i Paris – sitter urbra på och genom att göra den i Paris blir den både lättskött och riktigt prisvärd.
Den gula boleron – så otroligt rolig att göra! Valde lite andra varianter än orginalets för här finns det verkligen utrymme att laborera med garnkvalitéer. Koftan är matchad med kjol i Bomull-Lin som är enkel att sticka och sitter väldigt bra på.
Längst fram är också en riktigt bra modell – stickad i M&K Lin och materialkostnad i storlek medium ca 270.- Stickor nummer 6, endast rätstickning och den ensamma knappen kan varieras i det oändliga.
Kofta med grön sjal på axeln – sitter på utsidan av årets Drops katalog 118 och är gjord i Bomull-Lin. Garnet passar verkligen modellen för man får till det rätta fallet i plagget.
Kofta i Nepal i naturvit – orginalet är gjort i två trådar Drops Alpaca – men man kan enkelt använda t ex Nepal, Paris eller Alaska till denna användbara koftkavaj. Under denna är det ett långt linne som kan stickas enfärgat eller med det självrandande Muskat Soft – lite klurig att sticka men väldigt rolig att göra.

…och bara för att det ser så fint ut i hyllan så slank det med en liten Noro bild…