Cotton Light is in the building!

På allmän begäran har Garnstudio tagit fram ett bomullsgarn med akryl i. Otroligt prisvärt blir det naturligtvis – speciellt när det är superintroduktionspris som det är just nu: 30% rabatt fram till den 30 april. Vi fick in en del förra veckan – men det mesta av det tog slut första dagarna, ytterligare kommer in efter det att Garnstudio fått nästa leverans – dvs i denna vecka.

Vad göra med det tänker man då? En hel del har valt att gå loss på virkade projekt, själv valde jag att sticka en strumpa, för det finns ett gäng med fina strumpor hos Garnstudio i den grovleken. Resultatet ses här: kul, lättstickad strumpa som ej kräver strumpstickor. Inte så mycket elastisitet i det här mönstret så lite mer av toffel/socka blev det.

Själva sockan blev ett bevis på hur viktigt det är med masktätheten som jag valde att inte kontrollera här – sockan lite för löst stickad = garnet räcker inte som det är tänkt. Surt sa räven… Hur mycket man än stickar så kan det när som helst slå till!

Eftersom det är svårt att göra saker just nu utan att på något sätt göra en virkad kant på allt…så blev det här en liten enkel picot i Cotton Viscose efter avslutad socka.