Vad blev det då på semestern?

Ja – det blev färdigt för längesedan….ett otroligt roligt litet projekt i garn som man bara njuter av. Varenda maska är ren och skär glädje!

Strumpstickor 2,5 – endast slätstickning med ett par varv rätstickning i början och slutet. Är väl inte direkt någon anhängare av strumpstickor, men (och det har säkert sagts tidigare) med KnitPros korta 15 cm strumpstickor är det så otroligt trevlig stickning. Garnet är ArtYarns ”Beaded Sequins & Pearls”.

Den stickande med en dos tålamod kan med fördel peta ut ännu fler pärlor och paljetter till framsidan – det är nämligen lika många på insidan.

Garnet kostar en peng – närmare bestämt 380:-, men när man förnöjt har satt på sig sina nya pulsvärmare har man en skvätt garn kvar. Vad göra med det kan man tänka? Nu har detta inte förverkligats…men tanken är att man te x stickar stickar en bit på större sticka, typ 5mm, med hälften av det kvarvarande garnet till ena änden på en halsduk, sen drygar man ut det hela med t ex Kid-Silk och stickar på med enfärgat tills man kommer till andra änden på halsduken: då använder man sina sista gram ”pärlgarn” till andra änden av halsduken. Då har man trollat fram fantastiska avslutningar på enkel halsduk, dvs de ändar som syns. Vi har nyligen fått in en ny leverans så just nu finns det ett gäng färger att välja bland. Sen kväll i garnbutik skapar mystisk belysning och gör inte direkt dessa härvor rättvisa…

När vi ändå är inne på det där glammiga temat: underbara knappar från Australien kom in i butiken idag. En knapp (bra priser: de flesta runt ca 30:-) kan användas från allt till att bli ring eller brosch…dekorera en mössa…sitta på kofta med en eller få knappar. Ja, de är ordenligt fina dessa knappar!