Babyfilt

Det var inte bara löst snack det där om en babyfilt i Drops Merino – det blev faktiskt en. Använde en virkad filt från Garnstudio som grund, valde sex färger och sen var det bara att ”tuta och köra”. Ingen logik i färgvalen mellan rutorna utan tog i princip bara den färg som låg närmast. 6 nystan räckte och det blev till och med över till ett litet gosedjur.

Band-linne

Just Bamboo är ett bandgarn i den svala kvalitén 100% bambu och den passar ju bra fina sommardagar. Detta linne stickar du snabbt i ett stycke från sida till sida. Svårt att få till det där med rätstickning på bild insåg jag…det blir lite lätt grynigt…med helt rätstickat är det.

Deisy valde knappar i rad i ryggen…men vill man hellre sy ihop det går ju det lika bra. Dessutom är linnet likadant fram och bak så vill du inte ha det som linne fungerar det lika bra som väst.

Mönstret är vårt eget och finns i butiken. Garnet däremot finns både i butiken på Avenyn och i webbutiken.

Sommarklänning

Härliga sommarklänningen från Drops som synts flitigt på utsidan av senaste katalogen behöver naturligtvis inte vara i de färger som orginalet är i.

Här har Deisy valt att lägga svart som grundfärg med rost och lila toner som effekter. Även här är det Muskat som används och den merceriserade ytan gör ju att garnet behåller både färg och form så det fungerar ju bra till och med till klänningar.

Vår medhjälpare som provat klänningen hade ljusa underkläder denna dag och det kanske inte är det givna valet om man väljer att göra klänningen i svart…

Till sommarfesten

Bolero västen är stickad i vanlig, hederlig Muskat men i kanten har den fått med sig paljettgarnet som undertecknad gillar mycket att lägga in lite varstans. Modellen är en Garnstudiomodell där enda egentliga ändringen som är gjord är att den slätstickade sidan är utåt och som i orginal tvärtom. Den har inte fått några knappar utan har en vacker HÖGform brosch som blev en fin detalj till det övriga silvret.