Sommarkofta i vinterskrud

Man kan ibland glömma av att massor av fina sommarkofta kan göra sig hur bra som helst101-13 i ett ”vintrigare” material. Denna kofta från förra sommarens Garnstudio kollektion blir härlig i nya Classic Alpaca och ryggens ribbstickning, som inte framgick på bilden i katalogen, gör att kofta sitter ursnyggt på. Nu vete sjutton om det framgår av dessa bilder heller…men koftan finns i butiken om man har vägarna förbi. Välkommen att känna och prova.

101-16

Strumpor och Kid-Silk

Vi har ju tidigare pratat om Kid-Silk och jag gillar verkligen att sticka med det garnet – det blir ett fint litet ludd om man lägger med tråden alternativt viktlösa underbara skapelser om man stickar med det enbart. Här är socka och pulsvärmare i ljust blå nyans: Kid-Silk blandad med Drops Merino.

Trixig idé om skyltdocka för sockor hittade jag på en websida där man använde sig av en en enkel kemtvättsgalge som man böjde till i fotmodell. Detta blev dubbel-bra hos oss då det var inbyggd galge i själva sockmodellskonstruktionen!

109-33

Ytterligare en trixighet är de strumpsticksfodral vi nu säljer i läder – man placerar själva stickningen i fodralet – med stickor och allt – och sedan är det lätt att förvara och ta med sin stickning utan att maskorna smiter eller att stickorna går av. Finns i lite olika varianter och utföranden – vill du kan du få din alldeles egen design på fodralet.

För strumpsticket